26 mei 2023

de kleine gelukjes van Luka Bloom en Ypsilon

Op vrijdag 26 mei 2023 Luka Bloom voor de zoveelste keer aan het werk gehoord in de bijzondere setting van de Sint-Annakerk te Lokeren. Om problemen rond plagiaat te vermijden heb ik hem achteraf persoonlijk gevraagd om één van zijn nummer te mogen bewerken in het Nederlands. Father Bloom gaf zijn zegen en zo werd mijn kindje 'klein gelukje' geboren.

Amen

Klein gelukje is een Nederlandstalige bewerking van 'the beauty of everyday things'. 

Inspiratie voor de bewerking haalde ik uit 'Kleine gelukskes' van actrice Lynn Van Royen

We zijn met z’n allen op zoek naar het Grote Geluk, maar daardoor missen we te vaak die kleine momenten van euforie: op de wekker kijken net wanneer het 22.22 uur is, het donsdeken bij de eerste poging correct in de overtrek steken, je iPhone laten vallen en zien dat het scherm NIET KAPOT IS!


In#kleingelukskeopent Lynn Van Royen je ogen voor zulke kleine gelukskes. Nee, dit boek helpt je niet op weg naar die droomjob of die wereldreis door Azië, maar wedden dat het je leven toch tien procent beter maakt? (De Standaard)

Tijdens verschillende opnames in psychiatrische centra leerde ik o.a. mindfulness; relaxatie; yoga.... allemaal technieken om te focussen op kleine dingen die je dagelijks waarneemt met verschillende zintuigen zoals de geur van de regen na een zwoele zomeravond. 

de kleine gelukjes van Ypsilon

Ik hou van de geur van de regen op het asfalt van mijn straat na een zwoele zomeravond

een gelukje die dag beter maakt

geen plaats op de parking- straks kom ik weer te laat-gelukkig heeft de trein vertraging

een gelukje die de dag beter maakt

van een lange reis naar het zuiden terug naar huis geraakt - frietjes van de frituur -een gelukje die de dag beter maakt


steeds weer onderwegn aar de eindmeet die niet bestaat maar stilstaan bij de schoonheid van een gelukje die de dag beter maakt

gelukje gelukje, klein gelukje die de dag beter maakt


een latte bestellen bij Starbucks die naar caramel en liefde smaakt - ze hebben mijn naam juist geschreven

een gelukje die de dag beter maakt

de 11de van de 11de maand als de klok om 11 uur slaattik de grond,

11 minuten later

een gelukje die de dag beter maakt


steeds weer onderwegn aar de eindmeet die niet bestaat maar stilstaan bij de schoonheid van een gelukje die de dag beter maakt

gelukje gelukje, klein gelukje die de dag beter maakt

Pro(l)eet in De Promeet


In de maand juni van 2023 lig ik bij alle bakkers en wachtzalen van het meetjesland. Met dank aan Geert Faes voor het mooie artikel in de Promeet.

Start 2 run met  Ypsilon


Bij hardlopen denkt iedereen dat het om zo snel mogelijk gaat maar eigenlijk moet je juist leren zo traag mogelijk te lopen en zo lang mogelijk. Niet alleen voor vetverbranding maar vooral om het  grootste positieve effect te ervaren op je mentaal welzijn.

Het is belangrijk om tijdens het lopen je eigen kadans te vinden. Kadans is het aantal stappen die je per minuut zet tijdens het lopen.

Het zogenoemde 'runners high' bestaat volgens mij echt en treed in werking als je reeds een aantal kilometer achter de kiezen hebt. Hoe sneller je loopt, hoe minder afstand je zal kunnen afleggen. Traag lopen is dus de boodschap. Bij mij ligt de ideale kadans tussen 145 en 160 BPM. Via peperdure horloges kan je die bpm meten en proberen volgen. Je kan zoals ik ook de idelale muziek opzoeken om te lopen.  Ik maakte reeds meerdere playlists voor verschillende afstanden. Deze playlist is bedoeld voor mensen die nog nooit 5 km hebben gelopen en dit wensen te kunnen.  Een goeie kadans om te starten is 135 BPM. Niet toevallig gaat mijn nieuwe single over lopen en is die ook in 135 bpm. 

01.04.2023

26.03.2023

Voorlopig kan je de  nieuwe single                 hiernaast al beluisteren. 

Begin april verschijnt hij op spotify en eind april zal de videoclip hier te zien zijn op

youtube

facebook

instagram

en deze website !

Voor de nieuwe single 'Keerpunt' zal een videoclip gemaakt worden. Begin april wordt deze opgenomen. Tegen het einde van de maand zou hij moeten klaar zijn. De clip wordt opgenomen in de Lembeekse Bossen terwijl ik zal lopen. Het wordt een ode aan de lembeekse bossen en het lopen. Jonathan Willems van  SkyShot4K Dronevideos maakte eerder al prachtige beelden  met zijn drone van de Lembeekse Bossen. 

Het verhaal achter Nevel en Mist is te lezen op de website van TE GEK! 

De Ypsilon van Yves - Te Gek!?01.01.2023

Op7 en 8 oktober 2023vinden in Vlaanderen de Open Geestdagen plaats. Zorgorganisaties voor geestelijke gezondheid zetten dat weekend de deuren wijd open voor het publiek. De Open Geestdagen zijn de jaarcampagne van Te Gek!? voor 2023.

24.11.2022

De redactie van Te Gek!? vroeg of het verhaal achter 'Nevel en mist' mag gepubliceerd worden  op hun  socials en website. .Te Gek!? wil het taboe rond geestelijke gezondheid slopen en psychische problemenbespreekbaar maken. Via tal van uitgerolde activiteiten en nieuwe methodieken zetten we bovendien in op een humane geestelijke gezondheidszorg.

binnen kort op www.tegek.be

https://www.facebook.com/ProjectTeGek

Te Gek!? nieuws


Mijn facebookvideo met single 'Nevel en mist' werd reeds meer dan 3600 X beluisterd.


Mijn song raakt blijkbaar heel veel mensen, ik kreeg talloze reacties binnen van luisteraars die zich herkenninen in de tekst en melodie.


Radio RBS draaide mijn single ook nog in het avondprogramma 'Sidetrack' tussen Lady Linn en Douglas Firs.


Beluister hieronder het fragment op radio RBS van maandag 10 oktober 2020


15.10.2022

     Nevel en mist      op de radio